Rinko Kawauchi: Halo

Az elmúlt években a japán fotóművész, Rinko Kawauchi a mindennapok ritmusainak feltárásával kezdett eltávolodni a korábbi fényképeitől, amelyek a hétköznapi élet érzékeny részleteire összpontosítottak. Sorozatában és ennek eredményeként született Ametsuchi (Aperture, 2013) című könyvében főként a japán Aso-hegy vulkanikus tájára koncentrált, a sintó rituálék történelmi helyét felhasználva a szellemiség nagyobb feltárásához.
A Halo című könyvében Kawauchi kiterjeszti ezt a vizsgálatot, ezúttal a Shimane prefektúrában található Izumo déli partvidékén készített fényképeivel alapozva meg a projektet, majd ezeket összefonta a kínai Hebei tartomány újévi ünnepségén – ahol az ötszáz éves hagyomány során olvadt vasat dobálnak a tűzijáték helyett ― és az őt folyton elbűvölő angliai Brighton partja menti madarakról készített fényképeivel. Az idő ciklusai, a természet implicit és tudatalatti mintái és az emberi rituálék hipnotikusan kötődnek össze a könyv oldalain.

A kortárs japán fotográfia nem gyakran foglalkozott a természeti tájjal; a látszólag folyamatosan bővülő tokiói városkép inkább csak 2011-ig foglalkoztatta, amikor – a természeti, emberi és egyéb erők – az egyesített katasztrófák: a cunami, a földrengés és az emberi téves számítások együttes katasztrófái felborították a dolgok feltételezett rendjét.

Kawauchi ebben az albumban látható munkája nem kommentálja a természeti katasztrófákat és a természetellenes következményeket. Ez azonban a játékban lévő nagyobb erők elismerése.


Kiadó: Aperture, 2017
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 80
Nyelv: angol
ISBN: 9781597114110
Ár: 21.900,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház