Robert Doisneau: Music

Az 1950-es és az 1980-as évek zenészeinek korábban publikálatlan fényképei és portréi új perspektívából mutatják be Doisneau figyelemre méltó tehetségét.

Robert Doisneau fotóművész szenvedélye a zenei világot prezentálva azokban a képekben elevenedik meg, amelyek a klasszikus és jazz zenétől a be-bopon át a modern rap és az alternatív rock világsztárjait vagy éppen a helyiek táncát egy fúvószenekarral a háttérben mutatják be.

Az albumot átlapozva könnyű elképzelni, ahogy Doisneau fényképezőgéppel a kezében sétál át Párizson, hogy olyan meghitt pillanatokat örökítsen meg, mint Eartha Kitt egy jazzklubban, Django Reinhardt otthonában vagy Yehudi Menuhin a kulisszák mögött.

A neves fotográfus portrét készített többek között Juliette Grécóról, Charles Aznavour-on át Claude Francois-ig, valamint az 1980-as években egy új zenészgenerációról, köztük Rita Mitsoukóról és Les Négresses Vertes-ről is.

Ez a könyv, amelynek kiadását a fotós unokája felügyelte a Philharmonie de Paris kiállításának kíséretében, több mint száz fényképet tartalmaz, melyek nagy részét még sosem publikálták.

  

Kiadó: Flammarion, 2019
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 192 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 9782080203748
Ár: 7.990,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622

E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
Fotó: Kiss Imre
Fotó: Kiss Imre
Fotó: Kiss Imre
Fotó: Kiss Imre
Fotó: Kiss Imre
Fotó: Kiss Imre
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház