Robert Doisneau: The Vogue Years

A nagyközönség báljaitól és divatfotóktól kezdve a művészek portréin és a francia városi élet jelenetein át ez a nagyszerű kötet Doisneau legjobb fényképeit mutatja be a Vogue Paris számaiból. Az ünnepelt fotós Robert Doisneau 1949 és 1956 között dolgozott a Vogue divatlapnál, és friss szemlélettel ábrázolta a háború utáni Franciaországot.

A kevéssé ismert haute couture képein szereplő hírességeket a stúdióban és az utcán is fényképezte, bemutatta a kávézók társaságát pompás otthonaikban, az elbűvölő jelmezbálokon, és az áttáncolt éjszakákon. Doisneau a rá jellemző humanista megközelítéssel mesterien rögzítette a mindennapi élet jeleneteit, az esküvői felvonuláson át a süteményt kérő türelmetlen kisgyermekig. Fényképei megörökítették a korszak szellemiségét, és olyan hírességeket mutattak be, mint Karen Blixen, Picasso, Colette és Jean Cocteau, de fotóin világhírű jazz-zenészeket, filmsztárokat és szerény mesterembereket is láthatunk.

A Vogue legendás főszerkesztője Edmonde Charles-Roux személyes tisztelgése a fotós előtt – aki barátja és egyben kollégája is volt – intim betekintést nyújt a kamera mögötti fotográfus életébe, aki éppen olyan összetett és csodaszép volt, mint az általa megörökített emberek és helyszínek voltak.

 

Kiadó: Flammarion, 2017
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 360 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 9782080203175
Ár: 9.900,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622

E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
Fotó: Kiss Imre
Fotó: Kiss Imre
Fotó: Kiss Imre
Fotó: Kiss Imre
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház