Robert Frank: The Americans
Fotó: Mai Manó Ház

Robert Frank The Americans című könyve - mely megváltoztatta a huszadik századi fényképészet történetét - először 1958-ban Franciaországban, majd 1959-ben az Egyesült Államokban is jelent meg. A szerző 83 fényképen mutatja be a felszín alatt megbúvó amerikai valóságot: a rasszizmust, a politikusok által magukra hagyott és az egyre erőteljesebb fogyasztói szemlélet következtében elfásult embereket.

Ugyanakkor a szépség új területeit is felfedezte az amerikaiak életének egyszerű, észre nem vett szegleteiben. És nem csupán Frank témái - autók, zenegépek, vagy maga az országút - értelmezték újra Amerika hagyományos jelképeit; látszólag ösztönös, közvetlen, rendhagyó stílusa, valamint a módszer, ahogyan fényképeit tematikus, fogalmi, formai és nyelvi szempontból zseniálisan összekapcsolta, szintén innovatívvá tette a The Americans című művét.

A könyv, mely sokkal inkább egy óda, költemény, mint prózai mű, ma is ugyanolyan nagy hatású és provokatív, mint volt 56 évvel ezelőtt.

Kiadó: Steidl, 2014.
Oldalszám: 180 oldal
Kötés: keménytáblás
ISBN: 9783865215840
Nyelv: angol
Ár: 14.900,- Ft.  

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház