Roger Ballen: Boyhood (Expanded Edition)

Ez a könyv Roger Ballen 1979-ben megjelent Boyhood című fotóalbumának új és bővített kiadása, amely a fotográfus által még a '70-es években készített eddig kiadatlan képeket is tartalmazza.

Az André Kertész, Bruce Davidson és Elliott Erwitt munkásságát idéző fotók ritka és bensőséges szemléletet mutatnak be a fiatalság szelleméről, amelyek mindenki gyermekkorát képesek visszahozni. A művész a fotográfiákon és a történeteken keresztül végigvezet minket Európa, Ázsia és Észak-Amerika kontinensein át a fiúkor után kutatva: bemutatva a gyermekkort, ahogyan a nepáli Himalájában, Indonézia szigetein, Kína tartományaiban, vagy éppen Amerika utcáin élik. A lenyűgöző fekete-fehér fotográfiák (amelyek Ballen négyéves kutatása során készült 15.000 fotóból származnak) a fiúk játékaikban, kalandjaiban, álmaiban és csínyjeiben feltáruló varázslatot ábrázolják.

A Boyhood című album képes összekapcsolni a fiúkat a világ minden tájáról a nemzetiség és a kultúra határain túl, ám a könyv inkább óda vagy emlék, mint szó szerinti dokumentum, de Roger Ballen első albuma ma éppoly erőteljes és aktuális, mint 43 évvel ezelőtt, időtlen képek lenyűgöző sorozatát mutatja be, amelyek túlmutatnak a társadalmi és kulturális sajátosságokon.

Kiadó: Thames&Hudson, 2022.
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 112
Nyelv: angol
ISBN: 9788862087759
Ár: 21.900 Ft

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház