Roger Ballen: The Theatre of Apparitions
Fotó: Boros Bence Bendegúz

Több mint négy évtizedes karrierje során Roger Ballen leginkább pszichológiailag erőteljes és mesterien megkomponált fényképeiről vált ismertté, amelyek a festészet, a rajz, az installáció és a fényképezés közötti térben léteznek. Ez az album egyrészt eltávolodik a művész életművétől, másrészt a képalkotást és a színházi előadást összekapcsoló egyedi esztétika csúcspontja. Hét fejezetre vagy „felvonásra” bontva, ezek a fényképek a tudatalattijuk mélyére kalauzolják az olvasókat.

Egy elhagyatott női börtönben az elsötétített ablakokon kézzel rajzolt faragványok látványa ihlette meg Ballent, aki kísérletezni kezdett különböző festékszórókkal üvegfelületekre, majd egy éles tárggyal „belerajzolt" vagy eltávolította a festéket, hogy az átengedje a természetes fényt. A végeredmények olyanok, mint az őskori barlangfestmények: az üvegen a fekete, mérettelen terek a vásznak, amelyekre Roger Ballen a gondolatait és az érzelmeit faragja. A kövülethez hasonló arcformák és a feldarabolt testrészek kényelmetlenül és szimultán léteznek együtt a párás, szellemszerű árnyékokkal – ezek az alkotások képesek sokkolni, inspirálni, szórakoztatni és lelkesíteni a nézőket.

Ballen időtlen, innovatív, fizikai és szellemi munkái túlmutatnak minden hagyományos fényképészeti koncepción.


Kiadó: Thames & Hudson, 2016.
Kötés: keménykötés
Oldalszám: 192
Nyelv: angol
ISBN: 9780500544648
Ár: 13.900 Ft

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház