Soviet Bus Stops: Volume II.

A Soviet Bus Stops kötetekben Christopher Herwig fotóművész felfedezésre váró új csodákat keres Grúziában, Ukrajnában és Oroszországban.
Első könyvének hatalmas kritikai sikere után, amelyben szovjet buszmegállókat mutat be, Herwig ismét visszatér a volt Szovjetunió államaiba, hogy vadászata során további kincseket találjon. Ebben a második kötetben Grúzia és Ukrajna távolabbi területein fedez fel új megállókat, majd újra Oroszország felé fordul. A teljes kutatása több mint 9000 mérföldet ölel fel, melyben a világ egyik legnagyobb, ma már nem létező országát tengerparttól tengerpartig végigjárta azzal a céllal, hogy ennek az egyedülálló építészeti formának új darabjait keresse meg.


A neves építész és kultúrkritikus, Owen Hatherley előszava új információkat tár fel a szovjet buszmegállók eredetéről. Megvizsgálva azt a kormányzati politikát, amely lehetővé tette ezeknek az építészeti formáknak a virágzását, elmagyarázza, hogy ezek miként tükrözik a szovjet értékeket, és végül hogyan maradtak hihetetlen egyediségük ellenére a szovjet ideológia előőrsei.


Az építészeti megközelítések sokfélesége megdöbbentő, rengeteg merész, modern és brutalista terv mentén láthatjuk a buszmegállókat, amelyek vonatok, madarak, izzók, rakéták, kastélyok alakjából állnak össze, sőt valahol a sárkányt megölő Szent György szobrot is felfedezhetjük.
Az első kötet nélkülözhetetlen társa a második kiadás, mely szintén értékes dokumentációt nyújt e fontos és egyedi konstrukciókról.


Kiadó: FUEL Publishing, 2017
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 192 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 9780993191183
Ár: 7.990,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622

E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
Fotó: Kiss Imre
Fotó: Kiss Imre
Fotó: Kiss Imre
Fotó: Kiss Imre
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház