The Unseen Saul Leiter

Saul Leitert (1923–2013) mára már a világ egyik legnagyobb fotográfusaként tartják számon, de ez csak azután következett be, hogy az 1980-as évei elején a kurátorok és a kritikusok újra felfedezték az addig viszonylag mellőzött életművet, és munkáit az elmúlt két évtizedben drasztikusan átértékelték. Leiter képei színes fényekkel idézik fel a századközépi New York utcáit, az élet áramlását és ritmusát abban az időben, amikor kortársai még többnyire fekete-fehérben fényképeztek. Bonyolult és impresszionista fotói éppúgy szólnak a hangulat megidézéséről, mint a döntő pillanat elkapásáról.

2013-ban bekövetkezett halálakor több mint 40.000 színes diagyűjteményt hagyott maga után, amelyeknek csak töredékét láthatta a nagyközönség. Ez a könyv hetvenhat újonnan előkerült képet mutat be abból a rendkívüli fényképészeti életműből, amelyeknek bizonyos darabjai itt jelennek meg először. Ezt a monográfiát Erb Margit és Michael Parillo, a Saul Leiter Alapítvány munkatársai gondozták. Kísérőszövegeikben elmagyarázzák, hogyan építette fel Leiter az archívumot, és azt hogyan kutatják, katalogizálják és restaurálják most.


Kiadó: Thames & Hudson, 2022
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 160 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 9780500545560

Ár: 16.900,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház