Vivian Maier

Amikor felfedezték Vivian Maier archívumát 2007-ben Chicagóban, a fotográfus közösség hatalmas és egyedülálló tehetségre tett szert. Maier 2009-ben bekövetkezett haláláig teljes ismeretlenségben élt, ám mára filmek és könyvek témája lett, és a 20. század egyik nagy amerikai fotográfusaként ismerik el.

1926-ban New Yorkban született, és felnőtt élete nagy részében dadaként dolgozott New Yorkban és Chicagóban. A dadaként eltöltött évei alatt számtalan olyan fényképet készített, amelyek halála után híressé tették. Maier lenyűgöző és hihetetlen életműve több mint 150.000 fotográfiából, Super 8 és 16 mm-es filmekből, különféle felvételekből és feldolgozatlan filmek sokaságából áll. Az elsősorban utcai fotográfusként dolgozó Maier munkáit olyan alkotókkal hasonlították össze, mint Helen Levitt, Robert Frank, Diane Arbus és Joel Meyerowitz. A korábban kiadatlan művekre és a legújabb tudományos elemzésekre támaszkodva ez a retrospektív kötet új megvilágításba helyezi Maier munkásságát. Anne Morin és Christa Blümlinger szövegeivel Maier teljes archívumának alapos áttekintése tematikusan rendeződik szekciókba, melyek magukban foglalják az önarcképeket, az utcát, a portrékat, a gesztusokat, a filmművészetet, a gyerekeket, a színes munkákat és a formatanulmányokat is.

Ez a könyv értékes adalék Maier munkásságának megismeréséhez, legmaradandóbb képeinek egykötetes összefoglalója.

Kiadó: Thames & Hudson, 2022
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 256 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 9780500025703

Ár: 21.900 Ft

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház