Vivian Maier Street Photographer

Az egész világot meghódította ez a klasszikusnak számító könyv, amely Vivian Maier élettörténetét és munkásságát mutatja be. Egy jó utcai fotósnak szerteágazó tehetséggel kell rendelkeznie, figyelni a részletekre, a fényre, a kompozícióra, kifogástalanul időzíteni és fáradhatatlanul folyamatosan lőni és lőni, arra figyelve, hogy soha nem hagyhat ki egyetlen pillanatot sem. Képzett és tanult fotósok között is nehéz megtalálni, akik ezekkel a kvalitásokkal mind rendelkeznek, és hihetetlenül ritka, ha ez egy olyan emberben van meg, aki nem részesült formális képzésben.

Vivian Maier, aki szakképzett dajka volt, az 1950-es évektől az 1990-es évekig több mint 100 000 fényképet készített - Franciaországtól New Yorkon át Chicagóig - amelyeket soha, senkinek nem mutatott meg. A képek lenyűgözőek, a nyers fotók kiváló minőségűek, gyönyörűek, humorosak és a városi élet minden aspektusát bemutatják a háború utáni aranykorban.

John Maloof, az amatőr történész 2007-ben egy chicagói aukciós ház árverésén bukkant rá egy jelöletlen, temérdek negatívot tartalmazó dobozra, és ezzel felfedezte a huszadik század egyik kiváló utcai fényképészét. Így kerültek elsőként nyomtatott formába Vivian Maier hihetetlen munkájának legjobbjai.

Kiadó: powerHouse, 2011.
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 136 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 9781576875773
Ár: 17.500,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház