Window Shopping Through The Iron Curtain
Fotó: Mai Manó Ház

A kommunista kirakatok már rég ironikussá váltak, ám jellegzetes stílusuk, sajátos bájuk és a modern kereskedelmi kultúra hallgatólagos kritikája mind-mind rajongók új generációját nyerte meg. Ez az album a csodálatos, szenvtelen kereskedelmi esztétika egyedülálló lenyomata, ami a XX. századi Európa romló totalitárus rendszerében virágzott.

A könyvben található, több mint 170, főleg kirakatokat ábrázoló fényképet David Hlynsky készítette az összeomló szovjet birodalom utolsó éveiben, Lengyelországban, Csehszlovákiában, Magyarországon, Jugoszláviában, Bulgáriában, Kelet-Németországban és Oroszországban, Hasselblad kamerával elkapva az utcák életének lassú, mindennapi mozzanatait.

A fényképeket Martha Langford művészettörténész és Jody Berland kulturális tanulmányok szakértőjének esszéi kísérik, valamint Hlynsky saját beszámolói az összeomló szovjet területek bevásárló utcáin bóklászó járókelőkről, mint "egy hanyatló utópia hatalmas ad-hoc múzeuma", amely 1989-ben végleg lezárult.

Kiadó: Thames&Hudson, 2015.
Oldalszám: 208 oldal
Kötés: keménytáblás
ISBN: 9780500252116    
Nyelv: angol
Ár: 6.990,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház