Gyenis Tibor: You are here
Könyvbemutató és kerekasztal-beszélgetés

2020. november 5. 18.00

Gyenis Tibor képző- és fotóművész You are here című könyve az elmúlt 20 év munkáiból válogat. A fotográfiákból valamint az egyedi faragással és véséssel módosított fotótárgyakból álló kötetet Baki Péter szerkesztette és Gerhes Gábor tervezte. A szépirodalmi bevezetőt Garaczi László írta. A könyvben szereplő mintegy 50 darab fotó a geometria és a tájkép viszonyának keresztmetszetében jött létre. Gyenis Tibor tájban végzett beavatkozásai, kihelyezett tárgyai, geometrikus megfontolások mentén hozzák létre a fotózás során létrejövő képeket. A felkasírozott fotók hordozóanyagának megfaragása, adott részeinek kimetszése, hasonló formai sajátosságok mentén jön létre.

A Fotóhónap 2020 részeként, a Mai Manó Ház Napfényműtermében egy kerekasztal-beszélgetés keretén belül kerül bemutatásra a kötet, amelyen Baki Péter (a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója), Gerhes Gábor (képzőművész, a kötet tervezője), Garaczi László (író, a You are here előszavának szerzője) és Gyenis Tibor képzőművész vesznek részt.

A fotóalbumot a könybemutató napján kedvezményes áron, 9.500,- Ft. helyett 6.000,- forintért lehet megvásárolni a Mai Manó Könyvesboltban.


Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Könyvbemutató – november 5. A programon való részvétel ingyenes.


A könyvbemutatón való részvétel és a kiállítás látogatása az ismert járványügyi szabályok betartása mellett zajlik, gyakori fertőtlenítéssel és a 1,5 méteres távolság betartásával, kötelező maszkviseléssel teremtünk biztonságos környezetet a látogatóink számára.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház