Korniss Péter tárlatvezetése Nicholas Nixon: A Brown nővérek című kiállításán
Az eseményre lezárult a regisztráció. Minden hely betelt.

2022.03.30. 18.00

Az eseményre lezárult a regisztráció. Minden hely betelt.

Korniss Péter 1937. augusztus 4-én született Kolozsvárott. 

Eleinte Henri Cartier-Bresson és André Kertész inspirálta, majd később Leonard Freed, August Sander, Edward S. Curtis és Arnold Newman alkotásai hoztak új elemeket a gondolkodásába. Első egyéni kiállítása külföldön volt, 1972-ben Helsinkiben, a Kluuvi Gallery-ben. Magyarországon az első kiállítását 1974-ben rendezték meg a budapesti Műcsarnokban, a legutóbbit 2017-ben a Magyar Nemzeti Galériában. 

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas magyar fotográfus több évtizedig a Nők Lapja fotóriportereként és képszerkesztőjeként dolgozott. Munkásságának középpontjában az eltűnőben lévő erdélyi és magyarországi paraszti életmód dokumentarista ábrázolása áll.

Ezúttal a híres Brown nővérek sorozatról beszél a látogatóknak, amit 12 éve tanít egyetemen a legfiatalabb fotográfus generációknak.


Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – március 30. A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház