2023.07.13. 18.00 - Kudász Gábor Arion fotográfus, egyetemi oktató tárlatvezetése a Mint Te és Én – Fiatal Magyar Fotográfia című kiállításon

A tárlatvezetésen Kudász Gábor Arion kísérletet tesz – a kiállított alkotásokat segítségül hívva –kapcsolatokat találni és párhuzamokat vonni további alkotókkal, ünnepelve azt a formai és tartalmi gazdagságot, amit egy tematikus tárlat kereteit szétfeszítően termékeny fiatal magyar fotográfia kínál.

Kudász Gábor Arion (1978, Budapest) a Magyar Iparművészeti Egyetem Fotográfia szakán szerzett diplomát 2003-ban. Alkotásaiban a dokumentarista szemlélet fokozatosan átadta a helyét az objektív megfigyeléseket megrendezett és utólagosan hozzárendelt motívumokkal ötvöző gyakorlatnak. HUMAN című sorozatával és fotókönyvével nemzetközi figyelmet keltett, melyet többek közt a Hamburgi Fotó Triennálén állítottak ki. Munkásságát 2012-ben Balogh Rudolf-díjjal, 2015-ben pedig Capa-nagydíjjal ismerték el. 2019 és 2022 között a Magyar Művészeti Akadémia kutatóintézetének ösztöndíjasa volt. 2021-ben elnyerte a finnországi Kone Foundation Saari Residence alkotói ösztöndíját. Műveit többek közt a Magyar Nemzeti Galéria és a Musée de l'Elysée gyűjteményében is őrzik. Jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem docense, ahol a Fotográfia mesterképzést vezeti.

A korlátozott férőhely miatt az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a programra az adam.jeneses@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – július 13.

A résztvevők száma maximum harminc fő.

A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház