2024.04.11. 18.00 - Lantos Adriána művészettörténész tárlatvezetése Isabel Muñoz: OMEGA című kiállításán

„A tárlatvezetésemen Isabel Muñoz különleges művészi egyéniségét, az univerzális emberi értékek kiemelését célzó, antropológiai szempontból is jelentős megközelítését szeretném a fotói segítségével górcső alá venni. A sötét háttérből erőteljes fénnyel kiemelt, vagy a kontextusukból kiragadott emberek és tárgyak részleteire, azok szépségére, az „egész” mondanivalójára fókuszáló képek egyszerre adnak számot különleges kulturális jelenségekről, valamint a művész esztétikai állásfoglalásáról, egyéni látásmódjáról, világszemléletéről. Isabel Muñoz a fotóin az emberi érzéseket, érzelmeket keresi; univerzális értékeket emel ki, amelyek mindenki számára értelmezhető üzenetet hordoznak.” (Lantos Adriána)

Lantos Adriána művészettörténész, főmuzeológus, a Szépművészeti Múzeum munkatársa. Szakterülete a spanyol és a latin-amerikai művészet. Számos jelentős kiállítás megrendezésében vett részt az utóbbi években kurátorként vagy szervezőként (Fernando Botero, Frida Kahlo, El Greco), mindemellett rendszeresen közreműködik a budapesti Cervantes Intézet spanyol művészettel kapcsolatos programjainak szervezésében is.

A korlátozott férőhely miatt az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – április 11.

A résztvevők száma maximum harminc fő.

A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt. Tájékoztatjuk, hogy eseményeinken hang- és képfelvétel készülhet, amelyből a Mai Manó Ház részleteket használhat fel az intézmény programjainak népszerűsítése céljából.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház