Lüktetésed - Batarita butoh táncestje

2019. december 4. 18.00

A regisztráció lezárult, az eseményre minden hely elkelt.

Batarita LÜKTETÉSED című, abszurditással és erotikával átszőtt szólója először 2018-ban Tokióban került bemutatásra, majd itthon, 2019-ben a Nemzeti Táncszínházban, amelyet Dél-Koreában és Sanghajban több nemzetközi vendégszereplés előzött meg. Nobuyoshi Araki Érzelmes utazás című kiállításához kapcsolódóan a darab egy különleges, átdolgozott részletét láthatják a nézők.

A koreográfus munkái Magyarországon egyedi módon, szorosan kapcsolódnak az ázsiai kultúrához, azon belül a butoh filozófiájához. Alkotásai során arra törekszik, hogy az Ázsiában szerzett tapasztalatait beépítse a magyarországi munkáiba, az itthoni impulzusokkal pedig átszője a kinti munkáit. Darabjai ettől izgalmasak, és ez teszi lehetővé, hogy az előadásai mindenhol befogadhatóak legyenek és elindítsák a kultúrák közötti kapcsolatteremtést.

Batarita a Magyar Táncművészeti Főiskola koreográfus szakán végzett, a lengyelországi Kaliszban megrendezett XI. Nemzetközi Kortárs Táncfesztiválon elnyerte a legjobb koreográfusnak járó díjat, majd sorra kapta meg a legjelentősebb nemzetközi, kultúrával foglalkozó szervezetek, többek között az Asia-Europe Alapítvány (Thaiföld), DanceWeb (Ausztria) és a Japán Alapítvány (Japán) alkotói ösztöndíjait. 2006-ban, Bangkokban meghívott vendégművésze volt a thai király születésnapjára rendezett ünnepségnek. 2001-től rendszeresen koreografál, tanít, szóló és koprodukciós alkotásaival számos külföldi országban jelen van. Itthon 2004-től a Nemzeti Táncszínház ad otthont a bemutatóinak.

A program kizárólag 18 éven felülieknek szól.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu, e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Táncelőadás, Érzelmes utazás – december 4.

Az előadáson a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt, amellyel a tárlat is megtekinthető. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház