(M)Érték - Brassaï, Capa, Kertész, Moholy, Munkácsi

Brassaï, Capa, Kertész, Moholy, Munkácsi fotói a Magyar Fotográfiai Múzeumból

A Fotóhónap 2006 leglátványosabb eseménye minden idők egyik legjelentősebb hazai fotókiállítása a “(M)érték – Világhírű magyar fotográfusok” című tárlata volt, melyet a Magyar Fotóművészek Szövetség alapításának 50. évfordulója alkalmából rendeztek az Ernst Múzeumban.

A rendkívüli jelentőségű tárlaton a fotóművészet öt magyar származású csillaga, a világhírű Brassaï, Robert Capa, André Kertész, Moholy Nagy László és Martin Munkácsi válogatott munkái kerültek kiállításra eddig még soha nem látott összeállításban.

A Fotóhónap 2006 keretében rendezett, az öt nagy magyar művészt bemutató fotótörténeti kiállítás érdekes kísérlet volt, melyhez foghatóval még nem találkozhatott a szakmai közönség és a látogatók sem. Megpróbálták nagyon különböző életutat bejárt, nagyon másképpen alkotó, mégis sok szállal egymáshoz kapcsolódó fotográfus pályáját műveikkel reprezentálva végigkövetni, hogy az időben, térben összekapcsolható műveiket, a velük megtörtént eseményeket kronologikus rendben, folyamatukban, mégis tematikailag elkülönítve jelenítsék meg. A könyvben figyelemmel kísérhetjük, hogyan közelített vagy távolodott pályájuk az egyes időszakaszokban, láthatjuk, hogyan járta be ki-ki a maga útját, miközben szellemileg és fizikailag is folyamatosan kapcsolatban voltak egymással.
A kiállítás alkalmából megjelentetett katalógusban az életrajzi párhuzamokat helyezi előtérbe a szerző, Kincses Károly, hangsúlyozva a személyes kapcsolatokat: hogyan találkozott Kertész Brassaïval, hogyan segítette Capát Kertész vagy Moholy-Nagy, milyen kapcsolatba került Munkácsi élete során Kertésszel.

(forrás: www.museum.hu; www.mucsarnok.hu)

Kiadó: Magyar Fotóművészek Szövetsége – Magyar Fotográfiai Múzeum, 2006
Oldalszám: 250 oldal
Kötés: puhatáblás
ISBN: 9789638383648
Nyelv: magyar
Ár: Elfogyott

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház