Martin Munkacsi

A nagy divatfotós, Martin Munkácsi 1896-ban született Magyarországon, a 20-as és 30-as éveket Berlinben töltötte, majd 1934-ben New Yorkba költözött.

Munkácsi sosem volt önbizalom híján, és büszke volt arra, hogy évekig korának legjobban fizetett fotográfusaként tartották számon. A huszadik század egyik legjelentősebb fényképésze, a modern fotózsurnalizmus megteremtője, aki megmozgatta a fotográfia korábban statikus médiumát.

Az elmúlt években Munkácsi a történelem feledéséből a huszadik század egyik legjelentősebb tehetségévé vált. Az újságírói pontosságot rendkívül formális esztétikai szabvánnyal kombinálta, és a “Neues Sehen” (Új látásmód) irányzat kiemelkedő képviselője volt. Dacolt a hagyományokkal; mozdulatot, drámai kamera szögeket és szeszélyt vitt munkájába. Életműve sajnos nem maradt érintetlenül: szétszóródott az egész világon, hatalmas veszteséget okozva a hagyatékban. Egyedül a berlini Ullsteini Archívum tartja számon széleskörű gyűjteményét életművét magyarországi és németországi napjairól. A 318 tritonból álló nagy gyűjtemény egy feszült, elbűvölő és ellentmondásos korszakot tár fel.

Kiadó: Steidl, 2016
Oldalszám: 416 oldal
Kötés: keménytáblás
ISBN: 9783865212696
Nyelv: angol
Ár: 19.900,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház