Martin Parr: The Non-Conformists
Fotó: Kiss Imre

1975-ben a friss diplomás Martin Parr a Hebden Bridge közelében fekvő festői Yorkshire Pennine malomvárosába költözött. Öt éven át fényképeken dokumentálta a város mindennapjait, különös figyelemmel kísérve a hanyatlásnak induló tradicionális életet. Susan Mitchell – későbbi felesége -, akivel még Manchesterben találkozott, csatlakozott Parrhoz, hogy egy éven keresztül a metodista kápolna, és annak gazdálkodó közössége életét dokumentálja. A Hebden-híd-i kápolna központi szerepet játszik a város és a metodista közösség életében, és a régió eltűnő félben lévő életét konzerválja. Miközben Parr megtalálta a saját fotográfiai hangját, ő és Susie egy figyelemre méltó és megható történelmi dokumentumot állított össze – mely most először jelent meg könyv formájában. A könyv a metodista és baptista kápolnákról kapta a címét, amely Yorkshire városának egyedülállóan jellegzetes és meghatározó eleme. Parrék élénk szeretettel rögzítették a macskaköves utcákat, a munkásokat, és a vidám boltosokat. Parr fotói összekapcsolódnak Susie részletes társadalmi megfigyeléseivel.

Martin Parr – a Magnum Photos tagja – kulcsfontosságú figurája a fényképezés világának, akit a kortárs élet briliáns szatirikusaként ismernek el. Több mint 30 fotósfilm szerzője, fényképeit világszerte múzeumok gyűjtik, köztük a Los Angeles-i Getty Múzeum, a New York-i Museum of Modern Art és londoni Tate Modern. Egy retrospektív tárlata továbbra is a legnagyobb múzeumokat járja szerte a világon, 2002-es londoni Barbican Art Gallery-ben történt megnyitása óta.

Kiadó: Aperture, 2013
Oldalszám: 167 oldal
Kötés: keménytáblás
ISBN: 9781597112451
Nyelv: angol
Ár: 12.900,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház