No Borders Award - Katalógus

A No Borders – Photography Exhibition Award egy kétévente megrendezett nemzetközi verseny Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Ukrajna feltörekvő művészei számára. A verseny és az azt kísérő szakmai programok kitüntetett célja a régió szakmai kapcsolatainak fejlesztése, erősítése, a feltörekvő alkotók támogatása, valamint intézményrendszerekben való integrálása.

Az első 2021-es verseny 5 hónapos időtartama alatt 300 fő bevonásával létrejött eseménysorozat során cseh, lengyel, magyar, szlovák és ukrán fiatal fotóművészek ismerkedhettek meg a fotográfus szakma meghatározó szereplőivel, intézményeivel, vehettek részt workshopokon, portfólió konzultációkon, szakmai találkozókon. A No Borders Award szakmai zsűrijének döntése alapján 48 – a V4 országokból és Ukrajnából – fiatal alkotó kapott meghívást egy szabadtéri vándorkiállításra. Az alkotások először 2021 októberében a lengyelországi a Bielsko-Białában rendezett FotoArt-Festivalon szerepeltek, ezt követően Szlovákiában, Csehországban és 2022 júniusában Magyarországon lettek bemutatva.

A  2021-es No Borders Award katalógus készítéssel és egyéni kiállítással járó fődíját Sivák Zsófia (szül. 1993, Magyarország) nyerte el az Áraink Forintban Értendők című  vidéki magyar kocsmákat bemutató sorozatával.

A 2023-as évben immár második alkalommal megrendezett verseny magyarországi partnere a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház.

Az első No Borders Award katalógusa ide kattintva érhető el.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház