Nobuyoshi Araki a Reiva-korban – Tárlatvezetés Fejér Zoltán fotográfiai szakíróval

2019. október 22. 18.00

Nobuyoshi Araki Érzelmes utazás című tárlatán Fejér Zoltán fotóművész és szakíró kalauzolja végig az érdeklődőket, különös hangsúlyt fektetve a művész életútjának kiemelkedő fordulópontjaira. Araki 1971-ben készítette el az Érzelmes utazás című sorozatát, amelyben a felesége, Yoko portréja rajzolódik ki a nászútjukon készült, személyes és intim hangvételű képeken keresztül, amelyről az azonos néven közreadott, saját kiadású és sokszorosítású album tanúskodik. 1972-ben Araki önállósította magát és kialakította jellegzetes arculatát: sötét szemüveg, bajusz. 1974-ben részt vett a tokiói Modern Művészeti Múzeum tizenöt kortárs fotóst bemutató tárlatán, ami megalapozta hazai ismertségét. Az 1988-ban, a tokiói rendőrség segítségével elkészített könyvében bemutatta a város általa megélt változását a Sóva-kor (1926-1989) és a Heiszei-korszakon (1989-2019) keresztül. Nobuyoshi Arakira e téren új kihívások várnak, hiszen kortársaival együtt megért egy új, Reiva-kor nevű korszakot, ami 2019. május 1-én kezdődött. Naruhito herceg trónra kerülését pedig október 22-én jelentik be a meghívott külföldi vezetők előtt. Ezért került erre a napra a tárlatvezetés.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu, e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés, Érzelmes utazás – október 22.

A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott  kedvezmények ezúttal is érvényesek.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház