Páldi Lívia tárlatvezetése Margaret Watkins Fekete fény című kiállításán

2021. 11. 04. 18.00

 

A festői (piktorialista) fotográfiát a modernista művészetfelfogással ötvöző Margaret Watkins az első nők között dolgozott szabadúszóként számos jelentős New York-i reklámügynökségnél, mint sikeres kereskedelmi fotográfus. Páldi Lívia tárlatvezetése egy képzeletbeli szalonba invitálja a résztvevőket, ahol Watkins néhány kiemelkedő pálya- és kortársának munkásságával összefüggésben vizsgálja a különböző életvezetési modelleket, illetve kihívásokat és választásokat, amelyek elé a nőket az önállósodás, a társadalmi és művészeti karrierlehetőségek állították a 20. század első felében.

Páldi Lívia 2017 és 2021 márciusa között a dublini Project Arts Centre kurátora volt. Korábban a BAC – Baltic Art Center, Visby igazgatójaként (2012–2015), valamint a budapesti Műcsarnok kurátoraként, majd vezető kurátoraként (2005–2011) dolgozott. Számos beszélgetés, előadás, workshop és kiállítás szervezője, több kötet és kiállítási katalógus szerkesztője. A dOCUMENTA (13) egyik kurátori ágense volt. 2016-ban részt vett az OFF-Biennále Budapest kurátori csoportjának munkájában. Jelenleg Budapesten él.

 

A Nők a kamera mögött című januárig tartó programsorozatunkon a női alkotói munkát és a női alkotással kapcsolatban felmerülő kérdéseket járjuk körül meghívott vendégeink segítségével.

Regisztrálni a programra a  maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – november 4. A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház