2023.06.01. 17.00 - Pettendi Szabó Péter fotográfus, egyetemi oktató tárlatvezetése a Mint Te és Én – Fiatal Magyar Fotográfia című kiállításon

„A tárlatvezetés alatti közös gondolkodásban arra keressük a választ, hogy az 1980-as évek utáni elkerülhetetlenül fontos önmeghatározás, ön(újra)definiálás időszakát követően az elkülönülő én – mára már látható – csapdájának időszaka után, melyek a hasonlóságok a különböző kiállított művekben, az azokat megalapozó szándékokban, gondolatokban. Valamint a tárlaton kiállított projektek mely mintázataiból következtethetünk a mi (személyes névmás) megtalálásának és szükségszerű újradefiniálásának vágyára az MI (mozaikszó) nyilvánvaló jelenlétének”

Pettendi Szabó Péter

Pettendi Szabó Péter a Budapesti Metropolitan Egyetem Fotográfia szakán tanít 2012 óta. A Magyar Képzőművészeti Egyetem doktoranduszaként a fotóarchívumok kortárs művészetben történő újraértelmezésének lehetőségeit, illetve a dokumentarista ábrázolás új formáit kutatja. 2001-től rendszeresen kiállít (Tiszai emberek, Háttér-Járt-e már Budapesten?, Zweitakt Berlin 1989-2009)

A korlátozott férőhely miatt az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a programra az adam.jeneses@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – június 1.

A résztvevők száma maximum harminc fő.

A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház