Ruth van Beek: How To Do The Flowers
Fotó: Kiss Imre

Ismétlődő képek, képsorok, véletlenszerű hasonlóságok és szabad képzettársítások alkotják Ruth van Beek titokzatos nyelvét. Képgyűjteményének egymással szüntelen párbeszédet folytató darabjaiból a művész kollázsokat és könyveket állít össze.

Az archívum képei javarészt régi kézikönyvekből származnak. E segédeszköz gyanánt kiadott könyvek rendeltetése, hogy hétköznapi tevékenységekhez nyújtsanak segítséget. A képeken többnyire kezek láthatóak, amint bemutatják, hogyan kell egy adott cselekvést végrehajtani. Földet túró, babákat készítő, virágokat rendező, főző kezek alatt ég a munka.

Azáltal, hogy az eredeti kontextusából kiragadott cselekvésre koncentrál, Beek a néző képzelőerejét kívánja megmozdítanii, olykor nyugtalanító érzéseket keltve: a mozdulatlan emberi kezek megelevenednek, a tárgyak személyiséggel ruházódnak fel, az absztrakt formák életre kelnek. Százával gyűlnek össze van Beek archívumából a képek és kísérletek. Új módszert fednek fel; ami pedig belőlük összeáll, az nem más, mint az új alkotások létrehozásának kézikönyve.

Kiadó: APE, 2018 - társkiadó: Dashwood Books (NY)
Oldalszám: 127 oldal
Kötés: puhatáblás
ISBN: 9789490800871
Nyelv: angol
Ár: 12.000,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház