Sebastião Salgado: Genesis

1970-ben az alig 26 éves Sebastião Salgado először tartott kamerát a kezében. Amikor a keresőn át megpillantotta a világot, hirtelen minden értelmet nyert. Attól a naptól kezdve – bár hosszú évek kemény munkája kellett, hogy karrierje beinduljon – a fényképezőgép vált a világgal való interakció eszközévé.

Brazíliában egy farmon nevelkedve mély szeretettel és tisztelettel fordult a természet felé, különös érzékenységgel viseltetett az embereket sújtó, gyakran pusztító erejű társadalmi és gazdasági nehézségek iránt. Salgado számos elismert munkája közül három hosszútávú projekt emelkedik ki. A Workers (1993) a kétkezi munkások eltűnő világának dokumentációja, a Migrations (2000) az éhség, a természeti katasztrófák, a környezeti válság valamint a demográfiai nyomás okozta migráció előtti tisztelgés, és ez az új mű: Genezis, egy 8 éves expedíció eredménye, mely kísérletet tesz a hegyek, sivatagok és óceánok felfedezésére, ahol ember és állat még érintetlen maradt. “A bolygó 46% -a még mindig olyan, mint a genezis idején” – emlékeztet Salgado. “Meg kell tartanunk azt, ami létezik.” A Genezis projekt az „Instituto Terra” mellett a bolygónk szépségét mutatja be, feltárva a károkat melyek az idő során érték, és megőrizve azt a jövő számára.

Mit kínál a GENESIS? A Galápagos állatfajait és vulkánjait; pingvinek, oroszlánfókák,  kárókatonák és az Antarktisz és a Dél-Atlanti Óceán bálnáit; brazil alligátorokat és jaguárokat; afrikai oroszlánokat, leopárdokat és elefántokat; az elszigetelt Zo’é törzset mélyen az Amazonas dzsungelében;  Nyugat-Pápua kőkorszaki Korowai népét; nomád Dinka szarvasmarha-gazdálkodókat Szudánban; Nenet nomádokat és rénszarvas állományaikat a sarkkörön; Mentawai dzsungel közösségeket a Nyugat-Szumátrai szigeteken; az Antarktisz jéghegyeit; a Közép-Afrika és a Kamcsatka-félsziget vulkánjait; szaharai sivatagokat; a Negro és a Juruá folyókat az Amazonaszon; a Grand Canyon szurdokjait; Alaszka gleccsereit … és még sok mást.

Oly sok időt, energiát és szenvedélyt szentelve e munka megalkotására, Salgado a Genesis-t a „bolygóhoz írt szerelmes levélként” tartja számon.

Kiadó: Taschen, 2013
Oldalszám: 520 oldal
Kötés: keménytáblás
ISBN: 9783836538725
Nyelv: angol
Ár: 25.900,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház