2024.05.18. 18.00 - Simon Márton költő záró tárlatvezetése Isabel Muñoz: OMEGA című kiállításán

„A szavak és képek át nem válthatóságának vékony piros vonalán állva minél több válasz születik, annál több új kérdéssel kell szembesülnünk. A punktum kiúszik a látóteréből, a formák foltokká bomlanak, az ábrázolásból elszivárog a narratíva. Nézünk és nem nézünk, mint egy Pilinszky-vers. Jó esetben semmi sem derül ki. Aztán majd meglátjuk. Simon Márton költői őrültségeit prezentálja 57 percben az Isabel Muñoz: OMEGA című kiállításának zárónapján.” (Simon Márton)

Simon Márton költő, műfordító, a slam poetry kiemelkedő alakja. Verseket 2004 óta publikál, első verses kötete a Dalok a magasföldszintről címet viseli, amely 2010-ben jelent meg. Megjelent kötetein kívül számos formában vállal aktív részt a kulturális életben, rendhagyó tárlatvezetések mellett fordít (angolról és japánról), szerkesztőként, programszervezőként és szövegíróként is dolgozik. Műveit több nyelvre is lefordították, többet között angolul, németül, bolgárul, és lengyelül is olvasható.

A korlátozott férőhely miatt az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a programra az anna.kasztovszky@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – május 18.

A résztvevők száma maximum harminc fő.
A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.
Tájékoztatjuk, hogy eseményeinken hang- és képfelvétel készülhet, amelyből a Mai Manó Ház részleteket használhat fel az intézmény programjainak népszerűsítése céljából.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház