Sputnik Photos- Agnieszka Rayss életrajz
Fotó: Agnieszka Rayss – Sputnik Photos

Agnieszka Rayss (1969)fotográfus, szabadúszó. Dokumentarista fotográfiával foglalkozik. A Jagelló Egyetemen tanult művészettörténetet. A Sputnik Photos nemzetközi, fotóriportereket tömörítő egyesület társalapítója.

2011-ben és 2012-ben is elnyerte az Év Képe díjat, kétszer került be a Hasselblad Masters Award döntősei közé, számos sajtófotó pályázat nyertese, többek között a Newsreportaz és a Grand Press Photo pályázatokon is diadalmaskodott. 2012-ben elnyerte a Lengyel Kulturális Minisztérium ösztöndíját, 2007-ben a Visegrádi Alap támogatását.

Amerikai Álomcímmel kiadták saját albumát (a kulturális átalakulásról és a populáris kultúra győzelméről a közép- és kelet-európai országokban). Számos egyéni és csoportos kiállításon részt vett, beleértve a 2009-es prágai Biennálét és a Noorderlicht fotófesztivált 2008-ban és 2009-ben.

Érdeklődése középpontjában a rendszerváltás popkulturális megnyilvánulásai állnak, valamint az, hogyan próbálják lemásolni a posztkommunista országok a nyugati trendeket. Munkái megjelentek például a Polityka, Rzeczpospolita, Przekrój magazinokban is. Az elmúlt években tájfényképészettel és az ökológiához kapcsolódó témákkal is foglalkozott.

http://www.agnieszkarayss.com

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház