Sputnik Photos- Peter Puklus életrajz
Fotó: Peter Puklus, 2018 © Co Knol

Puklus Péter (1980) jelenleg Magyarországon, Budapesten élő és dolgozó művész. Fotózást tanult a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) és újmédia dizájnt a párizsi École National Supérieur de Création Industriel (ENSCI) intézetben. Jelenleg a MOME doktori iskolájának hallgatója, ahol várhatóan 2020-ban védi meg diplomamunkáját.

Puklus 2012-ben két fotókönyvet publikált: A heidelbergi Kehrer Verlag gondozásában jelent meg One and a half meter című és a selmecbányai Stokovec közreműködésével a Handbook to the Stars című műve. Puklus 2016-ben adta ki harmadik fotókönyvét The Epic Love Story of a Warrior a londoni Self Publish, Be Happy kiadóval együttműködésben. A művet beválogatták az Aperture / Paris Photo Photobook Award 2016 döntősei közé. Puklus közelmúltbeli kiállításai közé tartozik a budapesti Trafó Galériában kiállított ‘Life is Techno című tárlat, a düsseldorfi Conrads Galériában kiállított New Works, a berlini C/O Berlin galériában elhelyezett Unsafe to Dance, az ugyancsak berlini Robert Morat Galériában kiállított One and a half meter, valamint a budapesti Capa Központban és a Raster Galériában kiállított ‘The Epic Love Story of a Warrior’. A hamarosan látható tárlatok közé tartozik a vevey-i Images Fesztiválra, a budapesti Glassyard Galériába és a berlini Robert Morat Galériába tervezett ’The Hero Mother’. Puklus legutóbbi és jelenleg is látható, ‘The Hero Mother – How to build a house’ című projektje bekerült a Grand Prix Images Vevey 2017–2018 válogatásába.

A Puklus munkái középpontjában álló fotóművészeti rácsodálkozás mellett nemrég elkezdte felfedezni a képkereten kívüli, szűz területeket is. Legutóbbi projektjei szobrokat, tárgyakat, festményeket, installációkat, rajzokat és videókat is magukba foglalnak. A történetmesélésnek lényeges szerepe van nála, akár a galéria terében, akár fotókönyves formában. Puklus keveri a különféle műfajokat és médiumokat, és összefüggésbe hozza őket egymással.

http://peterpuklus.com

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház