Szex és Japán. Nobuyoshi Araki és a japán populáris kultúra

Pfisztner Gábor tárlatvezetése

2020. január 9. 18.00

Araki lengén öltözött vagy ruhátlan megkötözött nőket (is) ábrázoló képeiről, erotikus képzeteket keltő virág- és növényfelvételeiről, a testrészletek provokatív szándékú megjelenítéséről ismert leginkább. A szexualitásnak jelentős szerepe van a japán populáris kultúrában, évszázadokra visszamenően. A szexualitáshoz fűződő viszony, az arról való megnyilvánulás a huszadik században már politikai állásfoglalást is jelentett. Mi köze van mindehhez Arakinak és a fényképeinek, hogyan viszonyul ő ehhez a hagyományhoz, pontosan mi is a lényege ennek a hagyománynak, amely nála összekapcsolódik például a tradicionális baba alakjával és a halpikkelyes sárkányszörnnyel, illetve milyen szerepet játszik itt a populáris kultúra, túl Godzillán, és mindez hogyan lesz része egy szentimentális utazásnak? A tárlatvezetésen ezekre a kérdésekre adunk majd lehetséges válaszokat.

Pfisztner Gábor óraadó egyetemi oktató több felsőoktatási intézményben, számos cikk és kritika szerzője, főként a Balkon és a Fotóművészet című folyóiratokban publikál.

A program 18 éven felülieknek ajánlott.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu, e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés, Érzelmes utazás – január 9.

A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt, amellyel a tárlat is megtekinthető. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház