The Many Lives of Erik Kessels
Fotó: Kiss Imre

Az „Erik Kessels több élete“ (The Many Lives of Erik Kessels) című fotóalbum bemutatja az úttörő és befolyásos kurátor, szerkesztő és művész nagyon várt első illusztrált áttekintését, akinek a fotózással és fotóarchívumokkal való változatos kísérletezései lehetővé tették számunkra, hogy újragondoljuk a médium köznyelvi és elbeszélő lehetőségeit a mai túlzsúfolt képi világban.

Az emberek fogyasztják a fotókat, mondja Kessels, és nem nézik már ezeket. Ez a kötet megalapozza, hogy hogyan nézzük és értsük meg jobban annak a művésznek a hibrid munkásságát, aki dacol a kategorizálással. „Erik Kessels több élete“ a művész húsznál is több sorozatát és Simon Baker, Hans Aarsman és a kurátor Francesco Zanot esszéit foglalja magában, összhangban a Torinóban a CAMERA Centro Italiano per la fotografia-nál megjelent nagyobb retrospektív kiállítással.

A szerzőről

Erik Kessels egy rendkívül befolyásos fotógyűjtő, kurátor, szerkesztő és tervező, aki manapság a művészi munkássága által lett elismert.
Az 1995-ben alapított KesselsKramer kommunikációs ügynökség kreatív igazgatója. Kessels több mint ötven könyvnyi fotógyűjteményt publikált, beleértve a Missing Links (1999), The Instant Men (2000), The in Almost Every Picture series (2001-folyamatban) és a Wonder (2006) című könyveket.
2000 óta a Useful Photography alternatív fotós magazin szerkesztője, és olyan kiállításoknak volt a kurátora, mint a Loving Your Picture (2008), 24 Hrs in Photos (2011), Album Beauty (2012), és a Unfinished Father (2015). 2011-ben Martin Parr-ral és Joachim Schmid-del, Clément Chéroux-val és Joan Fontcuberta-val közösen szervezte a „From Here On Together“ kiállítást. 2010-ben Kessels elnyerte a tekintélyes amszterdami Művészeti Díjat, és 2016-ban a Deutsche Börse Fotográfiai Díj döntőse volt az „Unfinished Father“ kiállításáért.

Kiadó: Aperture, 2017
Oldalszám: 576 oldal
Kötés: keménytáblás
ISBN: 9781597114165
Nyelv: angol
Ár: 19.900,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház