The Polaroid Project: At the Intersection of Art and Technology

A Polaroid fényképezés forradalmasította a képek készítési és előhívási folyamatát, feltalálásának története mégis nagyon egyszerű. 1943-ban, miután lánya megkérdezte, hogy miért nem láthatja azonnal az általa készített képeket, az amerikai feltaláló és tudós Edwin H. Land kigondolta a szükséges technológiát, megvalósítva ezzel a látszólag lehetetlent – mindezt egy órán belül. Több ezer fotóművész erőfeszítésének köszönhetően, valamint a vállalat támogató programjával, amely számos alapanyagot is biztosított a művészek számára, a Polaroid segített a XX. század végi művészeti szcéna kialakításában.

Egy jelentős utazó kiállítás keretében született a The Polaroid Project című könyv, mely ragyogó feltárása a Polaroid számos technológiai újításának és az általa létrehozott művészet kapcsolatának. Több, mint 300 illusztrációval, ez a lenyűgöző hangvételű könyv nemcsak Ansel Adams, Robert Mapplethorpe, Ellen Carey és Chuck Close képmásait, hanem a technikai felszerelések és műtárgyak lenyűgöző választékát is bemutatja, mely a művészet mögött rejlő puszta találékonyságról árulkodik. A kiállítás kurátorai, vezető fotográfusai és történészei által készített esszékben a Polaroid projekt egyedülálló perspektívát nyújt a jelenségről.

Kiadó: Thames & Hudson, 2017
Oldalszám: 288 oldal
Kötés: keménytáblás
ISBN: 9780520296169
Nyelv: angol
Ár: 14.900,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház