The Great LIFE Photographers
Fotó: Kiss Imre

A The Great LIFE Photographers a LIFE magazin valaha volt legátfogóbb antológiája, mely eddig megjelent. A LIFE-ot mindig is a fényképészek tették naggyá, ez a könyv átfogó és izgalmas összefoglalás azokról a férfiakról és nőkről, akik valaha a magazinnak dolgoztak.

A kötet sorra veszi a 20. század legmeghatározóbb pillanatait, köztük MacArthur Mydans partjainál, és Capa az Omaha Beach-en történő partraszállását, az első képeket, melyek az anyaméhben készültek, az első felvételeket a világűrből. A LIFE segített Sophia Loren és Marilyn Monroe, Beatles és Michael Jackson ikonjának megteremtésében is.

A könyv több mint 100 portfóliót kínál, többek között olyan fotósoktól, mint Alfred Eisenstaedt, Margaret Bourke-White, Carl Mydans, Gordon Parks, W. Eugene Smith, Robert Capa, Ralph Morse, Nina Leen, Harry Benson, Philippe Halsman és Joe McNally. Mindegyik portfólióhoz tartozik egy rövid életrajz, bensőséges képet nyújtva az objektív mögött álló emberekről.

Kiadó: Thames and Hudson, 2010
Oldalszám: 608 oldal
Kötés: puhatáblás
ISBN: 9780316097932
Nyelv: angol
Ár: 6.990,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház