Vér és dinnyelé – Simon Márton tárlatvezetése az Araki-kiállításon

2020. január 16. 18.00

Nobuyoshi Araki fotóihoz szavakat találni olyan, mintha a dzsungelt próbálnánk leírni valakinek, aki sosem látott még karácsonyfán kívül egyebet. Konstruktív kudarc, az elsőtől az utolsó pillanatig. Ezen felül nemcsak lenyűgöző mélységekkel és magasságokkal teli, de szinte beláthatatlan mennyiségű is az az anyag, amit 1970 óta létrehozott. Valóban inkább dzsungel, mintsem „oeuvre”. Otromba viccek, káosz és letisztultság, pókhálófinomságú őrület. Blöff és remekmű.

A tárlatvezetés során ehhez igyekszünk valamivel közelebb férkőzni. Eközben szóba kerülnek például az ukijo-e, a sintó, a júgen, Helmut Newton talán, Andy Warhol egészen biztosan, miközben részletek hangzanak el többek között Misima Jukió, Tanikava Suntaró, Kavabata Jaszunari, Murakami Rjú és Kanehara Hitomi műveiből.

A program kizárólag 18 éven felülieknek szól.

Simon Márton (1984) költő, műfordító. Budapesten él.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu, e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés, Érzelmes utazás – január 16.

A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott  kedvezmények ezúttal is érvényesek.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház