2022.05.06. 18:00 - Zemlényi-Kovács Barnabás tárlatvezetése a Fejér Ernő: Post Scriptum című kiállításon

Fejér fényképein keresztül szembesülni a késő Kádár-kor »éjszakai oldalával« olyan, mint egy Méhes László Langyosvize utáni hirtelen jött hidegzuhany. Egyszerre kijózanító, kábító, dezorientáló: a korszak ismerős-banális világa egyszer csak kísérteties idegenségként áll előttünk, míg a biztos fogódzókat elnyeli a terjengő atget-i köd. Fejér »kádári gótikája« elsősorban nem egy XIX. századi formanyelv feltámasztásából születik, hanem a létező szocializmus felszíne alatt eleve ott lappangó traumatikus, szakrális, fenséges vagy félelmetes erők következetes feltárásából.” (Zemlényi-Kovács Barnabás)

Zemlényi-Kovács Barnabás kritikus, fordító, művészeti író. Írásai többek között az Artmagazinban, az Artportalon, a Balkonban, a Café Bábelben és a Műértőben jelennek meg. Az utóbbi időszakban közreműködött a Magyar Nemzeti Galériában megrendezett Gerhard Richter retrospektív kiállításán, kurátora volt Fridvalszki Márk Befejezett jövő című kiállításának és társfordítója Mark Fisher Kapitalista realizmusának. A Vrije Universiteit Amsterdamon jelenleg a kilencvenes évek neogótikus tendenciáit kutatja a politikafilozófiában és a nemzetközi kortárs művészetben.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – május 6.

A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház