Az Akadálymentes Kultúráért Egyesület tárlatvezetése látássérült látogatók részére

2022.03.03. 16.30

A látássérültek számára szervezett tárlatvezetés több szempontból is rendhagyó: egy fotográfiai kiállítás esetében esély sincs a tárlat tapinthatóságára, ezért csak és kizárólag a tárlatvezetőre támaszkodhatnak a látássérült vendégek. A műgyűjtés szenvedélye – Válogatás a Millot-Durrenberger gyűjteményből című kiállításhoz kapcsolódó tárlatvezetésen tíz alkotót emelünk ki a vendégeinknek, bemutatjuk az életműveket, valamint szóbeli narráció során leírjuk a kiállított képeket. Ezek a művek sorozatok, egymáshoz kapcsolódó vagy önálló fotográfiák. A tárlatvezetésre látogató érdeklődők megismerhetnek egy kortárs francia gyűjteményt, a fotóművészet elmúlt fél évszázadának művészetből, valamint megismerhetiik a gyűjtemény kiemelkedő alkotásait.

A tárlatvezetést Rácz Márta képzőművész, audionarrátor, az AKKU – Akadálymentes és Korlátlan Kultúráért Egyesület tagja tartja.

Az audionarrátor feladata a vizuális információk verbális fordítása látássérült személyek számára, ezzel elősegítve az egyenlő esélyű hozzáférés megvalósulását. Színházi előadásokon, televíziós műsorok alatt, filmeken, kiállításokon, egyéb kulturális és sporteseményen segíti a vizuális üzenetek, tartalmak megismerését. Az audionarrátor a képek, helyszínek leírásával, mozdulatok és hangok, zajok magyarázatával támogatja a látássérült személyeket a megfelelő tájékozódás érdekében.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – március 3. A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek. A Mai Manó Ház kiállítóterében az egészségügyi maszk viselése kötelező, a tárlatvezetések és koncertek alatt is.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház