Bencsik Barnabás tárlatvezetése A műgyűjtés szenvedélye – Válogatás a Millot-Durrenberger gyűjteményből című kiállításon

2022.03.20. 18.00

A fényképek nézegetése a valóság megismerésének egy különlegesen intenzív és érzéki módja. A természet és ember által teremtett valóság fényképeken keresztül rögzített képe, olyan sűrített formában tartalmaz információkat elmúlt pillanatok állapotáról, hogy az érzékeny néző képes újra és újra elmerülni a látvány részleteiben, és minden alkalommal újabb és újabb rétegeket felfedezni, még a legegyszerűbb és legbanálisabbnak tűnő ábrázoláson is. Különösen így van ez azokkal a tudatosan megkomponált motívumokkal dolgozó, színpadszerűen a kamera lencséje elé állított jeleneteket rögzítő, számtalan művészettörténeti referenciát megmozgató fotográfiákkal, amelyekből számos izgalmas és lenyűgöző példát láthatunk ebben a válogatásban, ebből a gazdag gyűjteményből.  

Bencsik Barnabás művészettörténész, kurátor az ACAX (Agency for Contemporary Art Exchange) alapítója, a budapesti Ludwig Múzeum volt igazgatója, jelenleg a Glassyard Galéria vezetője.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – március 20. A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház