2022.11.17. 18.00 - Bielik István tárlatvezetése a Közvetlen történelem. Juhan Kuus életműve című kiállításon

Az esemény elmarad.

A vakáció első napja, 2003, Juhan Kuus © Juhan Kuus Documentary Photo Centre

»Tükröt tartok a társadalom elé. Azt mondom a honfitársaimnak: Ezek vagytok ti, minden befolyásolás nélkül. Én így látlak titeket."«- mintha ezzel a fotózsurnalizmus és dokumentarista fotózás esszenciáját öntötte volna szavakba az ízig-vérig humanista, Juhan Kuus. A magyar közönség számára eddig méltatlanul ismeretlen fotóriporter életművén átívelő kiállítás átadja az alkotó elhivatottságát és szenvedélyét a fotográfia és az általa fotózott téma iránt. Kuus egy igazi példakép, akinek a munkásságát két ízben World Press Photo-díjjal jutalmazták.

Bielik István

Bielik István Budapesten élő szabadúszó fotográfus, több magyar újsággal és online magazinnal dolgozik együtt. Feladatának tartja, hogy a vizuális történetmesélés eszközeivel mutassa be az elesettek és a kisebbségi sorsúak, a maguk hangját hallatni nem bírók helyzetét, és rámutasson a világ igazságtalanságaira. Munkáját rangos elismerésekkel jutalmazták: 2014-ben ő nyerte el a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíját a szír polgárháborúban készített fotósorozatért. 2015-ben tudósított a kelet-ukrajnai konfliktusról, valamint az Európán átívelő menekültválságról, ebben az évben beválogatták a WPP Joop Swart mesterkurzusára. 2017-ben a Robert Capa Központ ösztöndíjasaként részt vett a Magnum Photos workshopján. 2018-ban Hemző Károly-díjjal jutalmazták, valamint beválasztották a Nikon-Noor Akadémia Mesterkurzusára. A fiatal fotográfusoknak szóló Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjat 2015-ben, 2018-ban és 2019-ben Az utolsó mesélők című projektjével nyerte el. A Capa Központ a 2020-as év FUTURES – Európai Fotográfiai Platform tehetségei közé választotta. 2021-ben Hégető Honorka-díjat kapott.

A korlátozott férőhely miatt az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a programra az adam.jeneses@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – November 17.

A résztvevők száma maximum harminc fő.

A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház