Hermann Veronika tárlatvezetése A műgyűjtés szenvedélye – Válogatás a Millot-Durrenberger gyűjteményből című kiállításon

2022.02.17. 18.00

A fotográfia médiuma a 20. században meghatározta a kulturális emlékezetről, valamint a különféle archívumok és gyűjtemények természetéről szóló művészetelméleti és tágabb kulturális beszédet. Mennyiben önkényes egy privát archívum? Mi a különbség az esetleges, a véletlen és a tudatos gyűjtemény között? Mi a kapcsolat a gyűjtési stratégia, a személyes életút, a művészeti kánon és a piaci érték között? A kiállításban látható fotók példáján keresztül a tárlatvezetés a műgyűjtés emberi és szakmai megszállottságának mibenlétére keresi a válaszokat.

A műgyűjtés szenvedélye – Válogatás a Millot-Durrenberger gyűjteményből kiállításunkhoz kapcsolódó tárlatvezetésre invitáljuk a látogatóinkat. A következő tárlatvezetőnk Hermann Veronika az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék adjunktusa, a Balkon és a Médiakutató című folyóiratok szerkesztőségi tagja. Irodalomkritikával, identitáselméletekkel, hidegháborús tömegkultúrával és ezek különféle kombinációival foglalkozik. 2020-ban jelent meg első könyve Helyettem a nyelv. Identitáspolitikák az irodalomban címmel.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – február 17. A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek. A Mai Manó Ház kiállítóterében az egészségügyi maszk viselése kötelező, a tárlatvezetések és egyéb programjaink alatt is.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház