Hermann Veronika tárlatvezetése Margaret Watkins Fekete fény című kiállításán

2021. 11. 11. 18.00

A „Roaring Twenties”-ként emlegetett évtizedben egyszerre alakult ki egy új, nagyvárosi, középosztálybeli nőkből álló fogyasztói réteg, és olyan, máig ható fogyasztási innovációk, mint például a divatmagazinok és divatképek, vagy a lakossági, mindenki által elérhető fényképezés. A divat- és reklámfotográfusként is aktív Watkins forradalmi módon élt és alkotott, és ezt a korábbiaknál megengedőbb kontextusban tehette meg. A tárlatvezetésen a modernista identitásmodellek és a női „kószáló” (flâneur) figuráján keresztül közelítünk Margaret Watkins alkotásaihoz.

Hermann Veronika az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék adjunktusa, a Balkon és a Médiakutató című folyóiratok szerkesztőségi tagja. Irodalomkritikával, identitáselméletekekel, hidegháborús tömegkultúrával és ezek különféle kombinációival foglalkozik. 2020-ban jelent meg első könyve Helyettem a nyelv. Identitáspolitikák az irodalomban címmel. 

A Nők a kamera mögött című januárig tartó programsorozatunkon a női alkotói munkát és a női alkotással kapcsolatban felmerülő kérdéseket járjuk körül meghívott vendégeink segítségével.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – november 11. A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.

A Mai Manó Ház kiállítóterében az egészségügyi maszk viselése ajánlott, a tárlatvezetések alatt, valamint a könyvesboltban és szakkönyvtárunkban viszont minden esetben kötelező.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház