2022.06.11. 17.00 - Roger Ballen tárlatvezetése a Ballenesque - Roger Ballen szerint a világ kiállításon

Az eseményre lezárult a regisztráció. Minden hely betelt.

Az egyedülálló tárlatvezetés során Roger Ballen fotográfus nyújt betekintést a szinte egész életművét áttekintő Ballenesque - Roger Ballen szerint a világ című kiállításba. Felhívjuk figyelmüket, hogy a tárlatvezetés nyelve angol, viszont szinkrontolmács is kíséri az előadást.

Roger Ballen munkássága összetett és többértelmű, univerzális kifejezőerejű és archetipikus, de mindemellett tele van iróniával, szellemességgel és humorral is. Kísérteties, radikális fotói, amelyeket nehéz kiverni a fejünkből, a saját pszichénkbe vezető felfedezőutakká válnak. Pályája során fokozatosan nyitott más műfajok felé, a grafikai vagy később a szobrászati és az installációs elemek elegyednek a mégis fotográfia területén maradó alkotásaival. Mindemellett sikeres videoklip-rendező. Több mint huszonöt albuma jelent meg világszerte, legutóbb 2020-ban a német Hatje Cantz kiadó gondozásában a Roger the Rat című kötete. Talán eddigi legfontosabb kiadványa, a Ballenesque 2017-ben jelent meg a Thames and Hudson kiadónál, amely egy nagyszabású, kétrészes, retrospektív fotókönyv, és a művész eddigi életművét igyekszik összegezni. Alkotásai minden jelentős nemzetközi múzeumi gyűjteményben megtalálhatóak. Egyike azon művészeknek, akik jelenleg Dél-Afrikát képviselik a 2022-es Velencei Biennálén.

A korlátozott férőhely miatt az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – Június 11.

A résztvevők száma maximum harminc fő.

A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók egységesen 3000 forintos belépőjeggyel vehetnek részt.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház