2024.01.14. 15.00 - Rohonczi Anita záró tárlatvezetése Az idő illúziója - Ruth Orkin (1921–1985) című kiállításon
Az eseményre lezárult a regisztráció. Minden hely betelt.

„Számomra a fő kifejezési eszköz a fotográfia, egy jól elkapott pillanattal sokkal mélyebb és komplexebb érzelmeket tudunk megjeleníteni, mint sokszor a szavakkal, és Ruth Orkin ehhez mesterien értett. A kortárs művészekről készített portréi zavarba ejtően intimek, ezáltal azonnal magával is ragadják a nézőt. Nagyon jól bánhatott az emberekkel és részletesen nyomon követhette minden egyes rezdülésüket, amelyek szintén visszaköszönnek a képein.

A tárlatvezetésen fotográfus szemmel szeretném megosztani a gondolataimat a kiállított képekről és átadni néhány izgalmas élményt a saját tapasztalataimról, amikor én is ismert embereket fotózhattam.”

Rohonczi Anita gyermekkora óta érdeklődik a tér leképezése iránt, amely először rajzok és kerámiaszobrok formájában öltött testet, később, 2007-ben térképész diplomát szerzett az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetemen. Az ELTE Földtudományi Doktori Iskolájában a látássérültekkel foglalkozó térképészetet kutatta, 2022-ben pedig a Pécsi Tudomány Egyetemen végzett Dokumentumfilm-alkotó szakon. Tizenöt éve párhuzamosan foglalkozik mozgóképkészítéssel és fényképek alkotásával. Tíz éven át közvetített a nemzetközi divathetekről New Yorkból, Párizsból és Milánóból. Számos világsztárt örökített meg és hazai művészekkel is rendszeresen alkot együtt különböző projektekben.

Regisztrálni a programra az adam.jeneses@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – január 14.

A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház