Simon Márton rendhagyó tárlatvezetése
Tombor Zoltán Fényterápia című kiállításán

2021. szeptember 30. 16.30

A regisztráció lezárult, a tárlatvezetésre minden hely elkelt.

Fényterápia című kiállítás egy 21. századi, hosszúra nyúlt karanténkorszak epikus története, amely a változásról, a természetfeletti hatalmak elfogadásáról, az összefogásról, bizakodásról és megújulásról mesél az alkotó objektívén keresztül. A Mai Manó Ház első emeletén látható fotók anyaga a közelmúlt egy mindannyiunkat érintő, aktuális eseményére reflektál. A karantén időszakában született sorozat képei a mára szinte a feledés homályába merült helyzet letapogathatatlan bizonytalanságára reagálnak, hol metaforikus, hol absztrakt, hol pedig leíró pontossággal. 

A Mai Manó Ház második emeletén az alkotó alkalmazott- és divatfotográfiáival találkozhatunk, amelyek az utóbbi öt év, főként New Yorkban készült editorial munkáiból válogatnak. Az anyagon keresztül jól látható kapcsolat rajzolódik ki Tombor alkalmazott és alkotóművészeti munkái között. Tombor Zoltán a kezdetektől fogva azon dolgozik, hogy alkalmazott fotóit mélyebbre hangolja a divatfotó egyszerű törvényszerűségeinél; a valóság megszépítésénél és a vágyakból és álmokból szőtt ruha bemutatásánál. 

Szeptember 30-án délután a látogatók Simon Márton felolvasását hallgathatják meg a költő új kötetének verseiből. A versek szervesen kapcsolódnak a kiállítás anyagához, mivel azokból inspirálódva készültek. Simon Márton a kiállítás képeihez írott, Tombor Zoltánnal közösen kiadott könyv szövegeit írta tovább, valamint ezekből emelt ki sorokat a tárlatvezetéséhez. A költő az esemény második felében mások verseiből válogat, így kommentálja az alkotásokat. A tárlatvezetés hossza kb. 50 perc.

Tombor Zoltán Fényterápia című könyve megvásárolható a Mai Manó Könyvesboltban.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – szeptember 30. A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház