Simon Márton rendhagyó tárlatvezetése és a Szalóky-Gyárfás duó jazzkoncertje a Mai Manó Házban

2021.12.10.

A regisztráció lezárult, az eseményre minden hely elkelt.

A Margaret Watkins kiállításunkat kísérő programsorozatunk idei szakaszát egy különleges eseménnyel zárjuk, ahol Simon Márton 7 című rendhagyó tárlatvezetésével és a Szalóky-Gyárfás duó jazzkoncertjével várjuk az érdeklődőket.


7 – Simon Márton rendhagyó tárlatvezetése
Margaret Watkins Fekete fény című kiállításán 
2021.12.10. 18.00


Zen gyakorlatok Margaret Watkins képeinek csendjéből kiindulva, versekkel tagolva. A figyelem kifordítása szövegekkel és mély levegőkkel, a fókusz kimozdítása a pontosabb látványért. A spiritualitáshoz természetesen semmi köze nem lesz, a képekhez, a nézéshez és főleg a versekhez viszont nagyon sok.  Időtartam 45 perc vagy 1374 év, a helyszínen derül ki.A Szalóky-Gyárfás duó jazzkoncertje
a Napfényműteremben
2021.12.10. 19.00


Szalóky Béla az egyik legsokoldalúbb magyar fúvóshangszeres és jazzmuzsikus. Fő hangszere a harsona mellett gyakran játszik trombitán, kornetten és szárnykültön is. Fő zenekara a Szalóky Classic Jazz Sundays Quartet mellett tagja a Benkó Dixieland Jazz Band, valamint vezetője a Police Bandnek.

Gyárfás István az egyik legnépszerűbb hazai jazzgitáros, folyamatosan egyik vezetője a jazzma.hu szavazói listáinak. 2016-ban Szabó Gábor díjjal, idén pedig Budapestért díjjal jutalmazták előadóművészi és zenepedagógiai tevékenységéért. Tagja a Szalóky Classic Jazz Sundays Quartetnek, vezetője a Gyárfás István Triónak, a Gyárfás–Premecz Organ Triónak, valamint a Gyafi and Friends nevű formációnak.

A duó megszólalását érzékeny kamarajáték jellemzi, ízes szvinges lüktetéssel. Műsorukon kedvenc jazz standardjeik mellett néhány saját szerzeményük is szerepel korábbi lemezeikről.


Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés és koncert – december 10. A tárlatvezetésen és a koncerten a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek. A Mai Manó Ház kiállítóterében az egészségügyi maszk viselése kötelező, a tárlatvezetések és koncertek alatt is.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház