2022.10.27. 18.00 - Szigeti Tamás tárlatvezetése a Közvetlen történelem. Juhan Kuus életműve című kiállításon
A Cionista Keresztény Egyház húsvéti gyűlése, 1992, Juhan Kuus © Juhan Kuus Documentary Photo Centre

Nem tudom mi az oka, talán a földrajzi távolság, hogy Juhan Kuus (1953–2015) munkássága, egy szűk szakmai körön kívül, eddig nem jutott el a szélesebb közönséghez Magyarországon. Pedig Juhan Kuus nagyon fontos alkotója a XX. század második fele és a XXI. század első évtizede dokumentarista fotográfiájának.

Kortársak voltunk, két nagyon különböző világban, szinte párhuzamos univerzumokban éltünk.

Remélem, hogy a tárlatvezetés során sikerül egy kicsit megismertetnem Juhan Kuus munkásságát, és jobban megértenem és megértetnem az érdeklődőkkel valamit abból, ami a Dél-afrikai Köztársaságban történt az elmúlt 40-50 évben.

Szigeti Tamás

Szigeti Tamás több évtizedes munkássága során számtalan folyóirat, magazin köztük a Magyar Hírlap, Best magazin, 168 Óra, Figyelő munkatársa volt. Az ezredfordulót követően a szakmai  szervezetekben töltött be vezető pozíciót: előbb a Magyar Fotóriporterek Társaságának elnöke, majd 2008-tól a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának titkára, ezt követően a Nemzeti Kulturális Alap Fotóművészeti Szakmai Kollégiumának tagjaként képviselte a hazai fotográfia, fotóriporteri szakma ügyeit. Kurátorként szervezte, rendezte a Magyar Sajtófotó Kiállítást. Sokrétű szakmai, alkotói, rendszerváltozást megörökítő ikonikus felvételei elismeréseként 2020-ban Balogh Rudolf-díjban részesült.

A korlátozott férőhely miatt az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a programra az adam.jeneses@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – Október 27.

A résztvevők száma maximum harminc fő.

A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház