Tárlatvezetés Szatmári Judit Annával
A tárlatvezetésre a regisztráció lezárult, minden hely betelt.

2020. július 2. 17.00

A tárlatvezetésre a regisztráció lezárult, minden hely betelt.


Az 1934. augusztus 16-án Torontóban született Douglas Kirkland a riportfotó aranykorában kezdett el dolgozni a Look magazinnál, majd az 1960-as és ’70-es években a Life-nál. Emellett fotózott a The Sunday Times Magazine, a The NewYork Times Magazine, vagy a Town & Country Magazine lapoknak is. A sokszorosan díjazott Kirkland képei számtalan kiállításon voltak már láthatóak világszerte, munkáit olyan nagy intézmények állandó gyűjteményeiben őrzik, mint a londoni és a canberrai National Portrait Gallery, a Smithsonian Museum, a George Eastman House, a Brisbane-ben található Gallery of Modern Art, vagy az amerikai filmakadémia, az Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

A Mai Manó Ház az alkotó két nagyszabású sorozatát mutatja be: Kirkland 1962-ben 21 napon át volt Coco Chanel mellett, ekkor készítette róla a hatvan képből álló sorozatát. Egy évvel korábban, 1961-ben a kor szexszimbólumával, Marilyn Monroe-val töltött el egy varázslatos estét, amit 55 képen örökített meg. A két izgalmas, a világsztárok életébe betekintő intim munka most először látható Magyarországon.

Douglas Kirkland: Coco Chanel és Marilyn Monroe című kiállításán dr. Szatmári Judit Anna divattörténész, a BTM Kiscelli Múzeum textilgyűjteményének vezetője kalauzolja a látogatókat.

 

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet. A tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés, Coco Chanel & Marilyn Monroe.

 

A kiállítás látogatása az ismert járványügyi szabályok betartása mellett zajlik, gyakori fertőtlenítéssel és szellőztetéssel és a 1,5 méteres távolság betartásával, kötelező maszkviseléssel teremtünk biztonságos környezetet a látogatóink számára.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház