2022.07.21. 18.00 - Bence Bettina tárlatvezetése a Ballenesque — Roger Ballen szerint a világ kiállításon

Még anélkül is, hogy ismernénk Roger Ballen művei keletkezésének hátterét, a mögöttes tartalmakat, így is elemi erővel szakad ránk a tragikumhoz fűződő patetikus viszony. Ballen egyedi, következetes szimbólumrendszerrel dolgozik, a visszatérő elemek folyamatosan fejlődnek, más műfajok bevonásával a váratlan és megtervezett kettősségének feszültségével egy nem evilági síkra taszítja a befogadót. Megzavarja a belső és a külső biztonságos viszonyát, és az emberi képzelet árnyoldala, a végletesség utáni vágy kerül előtérbe.

(Bence Bettina)

Bence Bettina múzeumpedagógus és kurátor 2021-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem képzőművészet-elmélet tanszékén. Kultúraszervező, művészetközvetítő tevékenysége mellett a Lahmacun független online rádió Graveyard slot művészeti műsorának vezetője.

A korlátozott férőhely miatt az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – Július 21.

A résztvevők száma maximum harminc fő.

A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház