BOI, Egy vándor éneke

Megtekinthető:

2018.06.28 - 08.16.

A kiállítás ingyenesen látogatható.

Kedd - vasárnap 12 és 19 óra között.

Hétfőn és ünnepnapokon zárva.

Kurátor: Claudia Küssel, a Mai Manó Ház vezető kurátora

A BOI, Egy vándor éneke a holland filmrendező, Anne Marie Borsboom projektje, mely három különböző médium, egy dokumentumfilm, egy fotókönyv és egy fotóinstalláció párbeszédéből áll. A BOI egyedülálló anyaga Nitzan Krimsky életének tíz évét és lányból boi-á változását dokumentálja.

Borsboom eredeti célkitűzése az volt, hogy olyan országok lakosainak mindennapjaiba nyújtson betekintést, melyek politikai és vallási feszültségekkel küzdenek, menet közben viszont projektje egy belső küzdelem történetévé vált, melynek során arra keresi a választ, hogy kik is vagyunk valójában. Az alkotó követte Nitzan Krimsky életét és testi változásait, és elkísérte utazásain a világ minden sarkába.

A BOI mindezt naplószerű önarcképek végtelenített szekvenciáin keresztül meséli el. A történet egy bajuszos lánnyal indul, az identitások közötti lebegéssel folytatódik, majd az utolsó lépések megtételével zárul. Közelről megismerhetünk egy lenyűgöző és megkapó embert, aki legalább annyira áldozat, mint amennyire hős. Az önreflexív és nem ritkán provokatív képeket – amelyek nem kevés nárcizmusról és megszállottságról tanúskodnak – áthatja az identitás és reprezentáció módozatainak állandó, lázas kutatása. A projekt részeként megtekinthető könyv és a dokumentumfilm egy folyamat eredményei, amely azt kutatja, hogy a fotográfia mint médium mennyiben képes dokumentálni, illetve létrehozni egy identitást, valamint, hogy a fényképezés aktusa miképpen lehet eszköze a képzelet és az új valóságok létrehozásának?

A BOI, Egy vándor éneke a Budapest Pride keretében kerül bemutatásra a Mai Manó Könyvesbolt és Galériában. A kiállítás ingyenesen megtekinthető.

A BOI, Egy vándor éneke dokumentumfilmjét 2018. június 29-én vetítjük a Mai Manó Házban. A filmvetítés után a film alkotójával, Anne Marie Borsboommal Claudia Küssel, a Mai Manó Ház kurátora beszélget. A filmet angol felirattal vetítjük.

A film BOI, Song of a Wanderer / BOI, Egy vándor éneke korábban több nemzetközi Pride fesztivál keretében lett bemutatva. Több dokumentumfilm fesztiválra is jelölték, mint a TIFF Competition 2016 vagy a Prix Europa 2016.

A BOI, Song of a Wanderer című fotóalbum a kiállítás ideje alatt megvásárolható a Mai Manó Könyvesboltban.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
BOI, Song of a Wanderer, New York, 2013 © Nitzan Krimsky
BOI, Song of a Wanderer, Film still Tokyo, 2013 © Anne Marie Borsboom
BOI, Song of a Wanderer, Film still Tel Aviv, 2001 © Anne Marie Borsboom
BOI, Song of a Wanderer, Film still New York, 2007 © Anne Marie Borsboom
BOI, Song of a Wanderer, Film still red note book, New York 2013 © Anne Marie Borsboom
BOI, Song of a Wanderer, New York, 2009 © Nitzan Krimsky
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház