Workshop Agnieszka Rays-szal és Puklus Péterrel a Mai Manó Házban

2018. október 6-7., szombat-vasárnap, 10.00 - 18.00

A workshop témája: Body & Object.
A workshop célja, hogy a kreatív munkafolyamatok során a résztvevők személyes élményei és személyisége összekapcsolódjon egymással. A kétnapos workshop során a résztvevők egyén és közösség, az egyén és környezet viszonyát helyezik a vizsgálatok középpontjába, a fotográfia médiumának segítségével és hétköznapi tárgyak bevonásával. A résztvevők önállóan és csoportmunkában egyaránt vizsgálják az önmagukhoz és az őket körülvevő világhoz való kapcsolatukat. Terveink szerint a hétvége során született eredményeket pop-up kiállítás formájában a Mai Manó Házban is megmutatjuk.

A jelentkezés feltételei:
A workshopra a műhelymunka tematikája és módszertana iránt érdeklődő képzőművészek, fotográfusok és elméleti szakemberek, kutatók jelentkezését várjuk. Kérjük, hogy saját fényképezőgépet és laptopot mindenki hozzon magával.
Jelentkezés a programra itt: maimano@maimano.hu, jelige: workshop, Sputnik Photos

A résztvevők igény esetén személyes portfólió konzultáción is részt vehetnek, melyet a jelentkezéskor kérjük, hogy jelezzenek felénk.

Részvételi díj: 15.000 Ft
7.500 Ft – MFSz, FFS, FKSE tagok, valamint az alábbi művészeti egyetemeken hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók számára: MOME, Metropolitan Egyetem, MKE, KEF

További információ a workshopról: maimano@maimano.hu, +36 30 505 04 55

SPUTNIK PHOTOS – AGNIESZKA RAYSS ÉLETRAJZ

Fotó: Agnieszka Rayss – Sputnik Photos

Agnieszka Rayss (1969)fotográfus, szabadúszó. Dokumentarista fotográfiával foglalkozik. A Jagelló Egyetemen tanult művészettörténetet. A Sputnik Photos nemzetközi, fotóriportereket tömörítő egyesület társalapítója.

2011-ben és 2012-ben is elnyerte az Év Képe díjat, kétszer került be a Hasselblad Masters Award döntősei közé, számos sajtófotó pályázat nyertese, többek között a Newsreportaz és a Grand Press Photo pályázatokon is diadalmaskodott. 2012-ben elnyerte a Lengyel Kulturális Minisztérium ösztöndíját, 2007-ben a Visegrádi Alap támogatását.

Amerikai Álomcímmel kiadták saját albumát (a kulturális átalakulásról és a populáris kultúra győzelméről a közép- és kelet-európai országokban). Számos egyéni és csoportos kiállításon részt vett, beleértve a 2009-es prágai Biennálét és a Noorderlicht fotófesztivált 2008-ban és 2009-ben.

Érdeklődése középpontjában a rendszerváltás popkulturális megnyilvánulásai állnak, valamint az, hogyan próbálják lemásolni a posztkommunista országok a nyugati trendeket. Munkái megjelentek például a Polityka, Rzeczpospolita, Przekrój magazinokban is. Az elmúlt években tájfényképészettel és az ökológiához kapcsolódó témákkal is foglalkozott.

http://www.agnieszkarayss.com

SPUTNIK PHOTOS – PUKLUS PÉTER ÉLETRAJZ

Fotó: Peter Puklus, 2018 © Co Knol

Puklus Péter (1980) jelenleg Magyarországon, Budapesten élő és dolgozó művész. Fotózást tanult a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) és újmédia dizájnt a párizsi École National Supérieur de Création Industriel (ENSCI) intézetben. Jelenleg a MOME doktori iskolájának hallgatója, ahol várhatóan 2020-ban védi meg diplomamunkáját.

Puklus 2012-ben két fotókönyvet publikált: A heidelbergi Kehrer Verlag gondozásában jelent meg One and a half meter című és a selmecbányai Stokovec közreműködésével a Handbook to the Stars című műve. Puklus 2016-ben adta ki harmadik fotókönyvét The Epic Love Story of a Warrior a londoni Self Publish, Be Happy kiadóval együttműködésben. A művet beválogatták az Aperture / Paris Photo Photobook Award 2016 döntősei közé. Puklus közelmúltbeli kiállításai közé tartozik a budapesti Trafó Galériában kiállított ‘Life is Techno című tárlat, a düsseldorfi Conrads Galériában kiállított New Works, a berlini C/O Berlingalériában elhelyezett Unsafe to Dance, az ugyancsak berlini Robert Morat Galériában kiállított One and a half meter, valamint a budapesti Capa Központban és a Raster Galériában kiállított ‘The Epic Love Story of a Warrior’. A hamarosan látható tárlatok közé tartozik a vevey-i Images Fesztiválra, a budapesti Glassyard Galériába és a berlini Robert Morat Galériába tervezett ’The Hero Mother’. Puklus legutóbbi és jelenleg is látható, ‘The Hero Mother – How to build a house’ című projektje bekerült a Grand Prix Images Vevey 2017–2018válogatásába.

A Puklus munkái középpontjában álló fotóművészeti rácsodálkozás mellett nemrég elkezdte felfedezni a képkereten kívüli, szűz területeket is. Legutóbbi projektjei szobrokat, tárgyakat, festményeket, installációkat, rajzokat és videókat is magukba foglalnak. A történetmesélésnek lényeges szerepe van nála, akár a galéria terében, akár fotókönyves formában. Puklus keveri a különféle műfajokat és médiumokat, és összefüggésbe hozza őket egymással.

http://peterpuklus.com

Body & Object workshop @Mai Manó. Készítette: Németh Domonkos Tamás és Nyiri Barbara from Domonkos Németh on Vimeo.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
Untitled (Secondhand tyres garage in Warsaw, Poland), 2018 © Jan Brykczyński/ Sputnik Photos
One Thousand Polish Hands, 2018 © Peter Puklus
One Thousand Polish Hands, 2018 © Peter Puklus
One Thousand Polish Hands, 2018 © Peter Puklus
One Thousand Polish Hands, 2018 © Peter Puklus
SEEDING, 2018 © Rafal Milach and Karolina Gembara / Sputnik Photos
Destruction and Act of Creation, 2018 © Agnieszka Rayss/ Sputnik Photos
Destruction and Act of Creation, 2018 © Agnieszka Rayss/ Sputnik Photos
Black Protest, 2018 © Rafał Milach
Black Protest, 2018 © Rafał Milach
Images created by the "Art creation machine". The image comes from the category of "Abstract art" © Adam Panczuk / Sputnik Photos
Images created by the "Art creation machine". The image comes from the category of "Abstract art" © Adam Panczuk / Sputnik Photos
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház